My Photo
Name:
Location: Knokke-Heist, W-VL, Belgium

Sunday, April 02, 2006

Eerste beslissingen.

Bij elk bibliotheekbezoek neem je een paar reisgidsen mee en lees je...

Waar willen we naartoe?
We gaan op reis met 2 kinderen en willen het dus wel veilig houden. Bovendien willen we hen ook verschillende culturen leren kennen, verschillende manieren van leven in de wereld.
Om deze reden trekken China, India en Thailand ons wel aan. Met China zijn we al een klein beetje vertrouwd en Gerrit volgt Chinees om in dit vreemde land toch iets duidelijk te kunnen maken. In Australië trekt vooral de natuur ons aan. Daar willen we toch een hele poos rondrijden en heel dicht bij de natuur leven.

Aangezien we met de rugzak willen vertrekken en liefst zo weinig mogelijk kledij willen dragen, zoek ik op hoe het klimaat is in de landen die wij voor ogen hebben. Dit zal immers voor een groot stuk onze reisplanning bepalen. (We weten ook wel dat we niet alle regenbuien en stormen zullen kunnen vermijden, maar gegevens over het algemeen te verwachten klimaat (seizoen, moessons) zijn toch wel belangrijk.)

Met een Round-the-world-ticket is het de bedoeling om in één richting rond de wereld te vliegen. Maar dit bleek niet overeen te komen met onze klimaatwensen. Wij vertrekken immers in de zomer en willen daarom eerst naar China (Peking) en daarna naar India, Thailand en Australië.
Bij het reisbureau vertelde men ons dat je in eenzelfde werelddeel wel eens mag terugvliegen, zolang je niet boven het aantal mijlen komt waarvoor je gekozen hebt (29000). En dus gingen we aan het puzzelen boven de wereldkaart.
En zo kwamen we bij de trein.
Met de Transsiberische express zouden we van Moskou naar Peking kunnen rijden om vervolgens ook in China een stuk met de trein terug te keren tot in Chendu. Het Round-the-world-ticket zou dan tellen van Moskou naar Chendu i.p.v. naar Peking en daardoor werd het mogelijk om naar India terug te keren. Het bleek heel nipt, want Bombay konden we niet halen, maar Bangalore wel.

En dan begin je beslissingen te nemen.
Het lijkt een beetje eng om alles reeds op voorhand vast te leggen. Maar voor een Round-the-world-ticket moet dit wel. Bovendien krijg je hiermee ook gemakkelijker je visum voor elk land, zeggen ze. En bovendien is dit dan iets waarover je je tijdens de reis dan geen zorgen meer hoeft te maken. Denken we toch....
Dus denk je na over hoe lang je ergens wilt verblijven en prik je data vast.

Ons appartement wordt verhuurd vanaf 1 juli 2006, dus moeten we hier dan weg zijn.
Maar aangezien mijn zus trouwt op 19 augustus, vertrekken we pas daarna met het vliegtuig en besluiten we eerst nog wat in Europa rond te toeren met de auto en de tent. Misschien Zweden eens proberen...

En verder blijven we nu lezen, lezen, lezen.
Via het internet proberen we wat meer te weten te komen over de plaatsen waar we naartoe gaan en verzamelen we informatie over verblijfsmogelijkheden. In Moskou blijven we maar heel kort, dus dit zullen we van hieruit al vastleggen. In Mongolië vonden we reeds een adres waar een andere wereldreiziger tevreden over was, maar het blijkt moeilijk om via het internet contact te krijgen. In China groeit momenteel het aanbod jeugdherbergen waar we, zeker in Peking gebruik willen van maken. En verder zouden we graag ook even een appartementje huren zodat we ook eens zelf ons eten kunnen bereiden, maar ik denk dat we dit ter plaatse zullen zoeken (hopelijk met hulp van onze Chinese kenissen daar). Op het internet vonden we ook al adressen van budget-verblijven in India en Thailand, maar blijven we ons verder informeren (en proberen we contacten te leggen via het internet). We proberen momenteel ook Belgen en Hollanders op te sporen in deze landen, waar de taal ons zo onbekend is, dat een tolk af en toe wel handig kan zijn (En misschien ook wel leuk om dan nog eens de eigen taal te kunnen spreken).

Ook uit de ervaringen van andere wereldreizigers haalden we reeds interessante informatie. Dank daarom aan allen die ons reeds informeerden.

Dit deden we ook al:
- Inentingen (Geen probleem bij Sebastian, met luid geschreeuw bij Gretel).
- Appartement te huur stellen (Juli en augustus waren snel verhuurd, vanaf september misschien huurders voor één jaar).
- Dozen verzamelen om de eigen spullen te kunnen wegbergen voor één jaar.
- "Grote kuis" in de kasten (kledij, speelgoed,...)
- Loopbaanonderbreking aanvragen.
- Smart verkopen.
- Identiteitsplaatjes laten aanmaken.
- Pasfoto's laten afdrukken.
- Paspoorten voor de kinderen aanvragen.

- Geboorteattesten aanvragen (vooral voor het visum van Australië nodig)
- Aangeven van een jaar "huisonderwijs" voor Gretel en Sebastian.
- Gretel en Sebastian laten kennismaken met de wereldkaart, vreemde voeding, vreemde talen (Ik leerde hen al wat Engels en ze volgden ook al een weekje Chinees).
- Grote wandeltochten maken (in binnen- en buitenland) en onze algemene conditie onderhouden.
- Opzoeken van de ambassades (in België en het buitenland) en informeren naar de benodigde papieren voor de visumaanvragen.
- Opstarten van deze website.
- Aanschaffen van goede rugzakken (vooral voor kinderen moeilijker te vinden).

- Inslaan van medicatie voor Sebastian en bespreking van ons avontuur met zijn dokter.
- Invullen en tekenen van papieren i.v.m. volmacht bij verkiezingen.
- Ordenen en opslaan van persoonlijk materiaal.
- Klaarmaken van een doos met Nederlandstalige boeken (vooral voor Gretel en Sebastian) die kunnen opgestuurd worden naar Australië.
- Uitdelen van kaartjes van onze website voor al diegenen die ons avontuur willen volgen.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home